Skupina za slovenjenje namizja GNOME

GNOME je namizno okolje za Linux in druge na UNIX-u temelječe operacijske sisteme. Odlikuje ga preprost uporabniški vmesnik in zdrava mera vgrajenih zmogljivosti. Je del večine Linux distribucij, privzeto pa ga med drugim uporabljata zelo priljubljeni Ubuntu in naslednik sistema Red Hat - Fedora.

Slovenjenje namizja GNOME

Trenutno poteka usklajevanje in prevajanje različice GNOME 3.0, ki naj bi izšla konec marca 2011. Datoteke, ki jih je treba prevesti, so navedene tukaj.

Vsakdo, ki bi se želel pridružiti skupini, lahko stopi v stik z nadzornikom ali z drugimi prevajalci. Imena so zapisana na spletišču prevajalskih skupin GNOME.

Seveda lahko odgovore na vprašanja dobite tudi na dopisnem seznamu gnome-si@googlegroups.com, vendar se je treba prej prijaviti tukaj. Koristni nasveti se tu in tam pojavijo tudi na Lugosovem dopisnem seznamu lugos-slo@lugos.si, prijavite pa se tukaj. Naj vas starost in številčnost sporočil ne odvrneta. Projekt živi, le usklajevanje poteka osebno, včasih ob kavi, včasih ob pivu.

Sledimo splošnim smernicam pravil. Upoštevamo poimenovanje znakov. Uporabljamo pojmovnik.

GNOME in Ubuntu

V zadnjih mesecih je potekalo usklajevanje prevodov med projektoma GNOME in Ubuntu (Launchpad), rezultat pa je prilagojen slovarček izrazov, ki smo ga poimenovali pojmovnik, saj se v nekaterih podrobnostih razlikuje od slovarčka, ki je objavljen na Lugosovih spletnih straneh. Prevajalce programov obeh projektov pozivamo, da upoštevajo določila, seveda pa lahko izrazite pripombe ali predloge na dopisnem seznamu GNOME ali Ubuntu.

 
slovenjenje/gnome/gnome.txt · Zadnjič spremenil/a: 2011/01/12 19:17 klemen.kosir