Knjiga Linux z namizjem KDE

Knjiga je vodnik po operacijskem sistemu Linux za vse, ki so že domači v kakšnem drugem okenskem okolju. Po opisanem postopku namestitve je obdelano okensko okolje KDE, v katerem preživimo večino časa.

Prva izdaja je izšla leta 2000, druga, temeljito posodobljena izdaja pa leta 2003. Od tedaj je namizje KDE doživelo ogromno sprememb in izšlo že v četrti seriji. Po viharju ob izidu KDE 4.0 so se stvari po različici KDE 4.2 počasi začele umirjati in prišlo je do ideje o ponovni posodobitve knjige.

Ta stran je torej namenjena vsem, ki sodelujejo pri projektu posodobitve knjige. Projekt trenutno vodiva Mihael Simonič in Jure Repinc. Če se želiš pridružiti in pomagati (s pisanjem, iskanjem napak, nasveti, lektoriranjem …), pošlji e-pošto enemu izmed naju.

KDE ni več samo namizje

24. novembra 2009 je skupnost KDE uradno oznanila nov pomen znamke KDE. Že kar nekaj let je namreč KDE dejansko bil veliko več kot le namizje. KDE po novem označuje samo skupnost razvijalcev in predstavlja krovno znamko za programje, ki ga ta skupnost izdeluje. Samo namizje po novem spada v skupino delovnih okolij in se v različici za namizne računalnike imenuje KDE Plasma Desktop. Na to novo imenovanje bo potrebno paziti pri pisanju nove izdaje knjige. Ustrezno bo treba prirediti tudi sam naslov.

Podrobnosti:

Načrt poglavij

 
projekti/knjiga-linux-z-namizjem-kde.txt · Zadnjič spremenil/a: 2010/01/01 15:43 jlp