Delavnice na srečanju ob izidu KDE 4.2

V sklopu srečanja ob izidu KDE 4.2 smo pripravili tudi nekaj delavnic, ki so namenjene vsem, ki bi radi začeli prispevati k razvoju KDE-ja. Prav tako kot prireditev, je tudi udeležba na delavnicah brezplačna. Vsaka delavnica traja eno uro, od 19:30 do 20:30. Delavnice potekajo istočasno, zato se prijavite samo na eno. Če vas zanimajo dodatne podrobnosti o delavnici, kontaktirajte voditelja.

Izdelava teme za Plasmo

Delavnico bo vodil Jure Repinc. Najprej si bomo na hitro ogledali, kje in kako preprosto dobiti nove teme za namizje Plasma in kako iz obstoječih tem „zmiksati“ novo. Potem pa sledijo navodila, kako s pomočjo nekaj umetniške žilice in urejevalnika raztegljive vektorske grafike SVG pričeti z izdelavo povsem nove teme.

Ime in priimek E-pošta
Andrej Čremožnik andrej.cremoznik@gmail.com
Peter Rajh tj6000@gmail.com

Izdelava gradnika za Plasmo

Delavnico bo vodil Ambrož Bizjak. Celotno namizje Plasma v KDE 4 je sestavljeno iz gradnikov. Ustvarili bomo preprost gradnik »Pozdravljen, svet!« in ga na koncu tudi vključili v namizje. Če nam ostane še kaj časa, bomo poskušali naš gradnik nadgraditi, tako da se bo ustrezno odzival na mesto, kjer se nahaja, ali pa bo počel kaj bolj zanimivega. Priporočeno je predhodno znanje osnov objektnega programiranja, ni pa obvezno.

Za delavnico je na voljo učilnica z 10 računalniki, ki bodo že v naprej pripravljeni za delo. Četudi bo zapolnjenih vseh 10 mest, se vseeno dodajte na seznam, v primeru, da koga ne bo in se bo kako mesto sprostilo.

Ime in priimek E-pošta
Luka Renko lure@kubuntu.org
Matija Šuklje matija.suklje@rutka.net
Marko Samastur marko.samastur@zemanta.com
Matej Repinc mrepinc@gmail.com

Kako pomagati s prevajanjem

Delavnico bo vodil Andrej Vernekar. Predstavljeni bodo osnovni koncepti, ki jih srečamo pri prevajanju večine prostih in odprto-kodnih programov. Sledil bo prikaz dela pri prevajanju KDE-ja s pomočjo prevajalskega programa Lokalize.

Ime in priimek E-pošta
Mitja Podreka mitja@yuan.si
Jaka Kranjc *
Vika Korošec
 
kde42.txt · Zadnjič spremenil/a: 2009/01/27 12:37 skye